OM MIG

Hej!

Jag heter Jesper Lundberg och är en långdistanslöpare på 32år. Jag bor i Västerdalarna/Äppelbo tillsammans med min sambo Sigrid och världens snabbaste katt Eliud. 

Jag springer för den egna klubben Hunflens Löparsällskap. Jag har enskild firma inom målaryrket och äger den gamla skidanläggningen Hunflen som jag håller på att rusta upp till ett mecka för längdskidåkare, löpare och naturälskare. 

Jag kommer från en bakgrund med lagidrott sen väldigt unga år. Sen var det mest fotboll på rätt medioker nivå fram tills jag var 25år gammal. Då hade jag insett att det där med att jaga en boll inte var något för mig, men däremot att jag hade en rätt stor fallenhet för löpning. Då ville jag testa hur bra jag kunde bli, vilket är min största målsättning än idag. Jag har kommit en bra bit på vägen, men är långt ifrån att lägga skorna på hyllan. Jag har haft ett tänk att trappa upp träningen långsiktigt, bygga upp kroppen och ha tålamod. Och det är först nu de sista 2 åren av dem 7 år som jag varit aktiv som jag börjat komma upp på den träningsvolymen jag vill ligga på. Jag springer både trail/fjällmaraton och väglopp. Mycket för att det ger mig motivation och att det ena hjälper mig utvecklas i det andra.

De sista åren har jag satsat mycket mot maratondistansen, både i skogen och på asfalten. Tyvärr har det varit en pandemi också, vilket har gjort att det inte funnits lika många tävlingar. Men under 2020 var jag 3a på Kia Fjällmaraton och 2021 var jag 2a på Idre Fjällmaraton, vilka får anses som de två mest prestigefyllda trailloppen i Sverige. Under 2020 sprang jag helt ensam ett asfaltsmaraton i ett blåsigt Äppelbo på 2:25:48. Och på hösten 2021 gjorde jag 2:19:23 på Rotterdam Marathon vilket förde upp mig på en 5e plats i Sverigestatistiken i år och 59e genom alla tider. Det var även distriktsrekord i Dalarna med nästan 3 minuter. 

© 2021 Worlds Collide. Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!